Du er her. Sindal Jagtforening > Opskrifter > Hårvildt > Dyrekølle til 6-8 personer


Dyrekølle til 6-8 personer

rvildt.jpg


DET SKAL DU BRUGE:

1 dyrekølle, ca. 2 kg
3 gulerødder
1 stort løg
5-6 store blade savoykål
4 dl halvtør portvin

Krydderier, helst friske:

Timian
Salvie
Basilikum
Salt + peber

SÅDAN GØR DU:

Start med at udbene køllen.

Den gnides efterfølgende med salt, og de friske krydderurter lægges i, inden køllen sammensnøres med bomuldssnor.

Tag nu de store blade af savoykål og bind dem omkring køllen, således at denne er helt dækket. Savoykålen holder på fugtigheden, og køllen skal derfor ikke barderes.

De istandgjorte grøntsager – løg og gulerødder – skæres i ca. 2 cm tykke skiver og lægges i et ildfast fad.

Portvinen fordeles ud over grøntsagerne, hvorefter den omviklede dyrekølle placeres ovenpå. Fadet dækkes med alufolie og sættes i en 200° varm ovn i 2 timer.

Finthakket spidskål med sherry-tomater

1 lille spidskål
3 fed hvidløg
500 g sherry-tomater
3 spsk balsamico-eddike

Spidskål og hvidløg hakkes fint og ristes i lidt smør. Balsamico-eddike tilsættes sammen med de hele, skyllede cherry-tomater, som varmes med til sidst, til de er helt gennemvarme, med stadig hele.

Stikkelsbær-kompot

100 g stikkelsesbær

2 spsk rørsukker

De nippede og skyllede stikkelsbær koges i en gryde sammen med sukker i et par minutter.